Сакварелідзе: Схеми "діамантових прокурорів" - лише верхівка айсберга

Субота, 17 жовтня 2015, 04:37

В ході проведення досудового розслідування стало очевидно, що масштаб і діапазон незаконної діяльності одного зі спійманих на хабарі прокурорів набагато ширше, ніж спочатку можна було припустити.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник генпрокурора Давід Сакварелідзе.

"Мене часто запитують про те, коли ж справу передадуть до суду. Хочу заспокоїти всіх представників громадськості – ми щоденно активно працюємо над цим. На жаль, "кришування" виявленої нами схеми і вимагання грошей від представників підприємства з видобутку піску виявилися лише "вершиною айсбергу". Під час досудового розслідування стало очевидно, що масштаб і діапазон незаконної діяльності одного з фігурантів набагато ширший, ніж можна було припустити", - написав Сакварелідзе.

Думаю, многие помнят о нашем деле по задержанию сотрудниками Генеральной инспекции совместно с СБУ во время получения вз...

Posted by Davit Sakvarelidze on 16 жовтня 2015 р.

За його словами, зараз розпочався процес ознайомлення адвокатів з матеріалами слідства. Після цього слідчі проведуть серію повторних допитів, з урахуванням всіх виявлених обставин, щоб краще зрозуміти позицію захисту. "Далі ми відкриємо матеріали досудового розслідування і ознайомимо з ними сторону провадження", - написав заступник генпрокурора.

Сакварелідзе висловив припущення, що у разі, якщо обвинувачувана сторона не буде штучно затягувати процес ознайомлення з матеріалами провадження, є всі шанси, що його буде передано до суду "в найкоротші терміни".

Як відомо, заступник прокурора Київської області Корнієць та перший заступник начальника Головного слідчого управління ГПУ Шапакін були затримані 5 липня під час спецоперації СБУ та ГПУ. У них були знайдені значні суми грошей, а також діаманти.

Печерський райсуд Києва ухвалив рішення про арешт Шапакіна та Корнійця на два місяці з можливістю внесення застави у розмірі 3,2 млн грн. В. Шапакін вніс необхідну суму застави, його відпустили з СІЗО.

Згодом Апеляційний суд Києва збільшив заставу Шапакіну до 6,4 млн грн. Він його вніс і вийшов із СІЗО.

31 липня Корнієць вийшов із СІЗО після внесення застави в сумі 3,2 млн грн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...