Геращенко шукає "компромат" на кандидатів у нові прокурори

Субота, 17 жовтня 2015, 15:30

Нардеп, радник глави МВС Антон Геращенко просить надсилати йому "інформацію про кандидатів на посади місцевих прокурорів та їх заступників".

Про це йдеться у зверненні нардепа з приводу відбору кандидатів на посади місцевих прокурорів, їх перших заступників та заступників.

"З метою сприяння формуванню європейської правової держави в Україні, прошу надати мені, як народному депутату України, інформацію про кандидатів на посади місцевих прокурорів та їх заступників. Отримана інформація буде передана моїм колегам, які були обрані членами Конкурсної комісії з відбору кандидатів на посади місцевих прокурорів та їх заступників, з метою недопущення проходу недоброчесних кандидатів", - зазначив Геращенко. 

Він зазначив, що вказана інформація може бути у вигляді копій процесуальних документів, "які, на ваше переконання, необґрунтовані або складені з грубим порушенням вимог чинного законодавства, - зокрема, постанов про закриття кримінальних проваджень та клопотань про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою; копій документів, які свідчать про факти використання прокурором наданих йому повноважень не на реалізацію своїх функцій та захист закону, а в особистих інтересах, або інтересах третіх осіб; явні факти порушення вимог чинного законодавства кандидатами на посади місцевих прокурорів; відомості про невідповідність доходів кандидатів на посади місцевих прокурорів або членів сімей їх витратам та інші, відомі вам факти протиправної діяльності того чи іншого кандидата".

Геращенко нагадав, що за законом, усі місцеві прокурори мають бути призначені 15 грудня 2015 р, а інформацію про кандидатів на посади місцевих прокурорів викладено на сайті ГПУ 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування