Яценюк розповів, як політики брешуть перед виборами

Неділя, 18 жовтня 2015, 19:55

Заяви політичних сил під час виборчої кампанії щодо зменшення тарифів, переходу на контрактну армію, підвищення після виборів зарплат та пенсій  після виборів - брехня. 

Про це глава уряду Арсеній Яценюк заявив у "10 хвилинах з прем’єр-міністром" у неділю, 18 жовтня.

За словами Яценюка, питання тарифів – питання виключно національного, а не місцевого рівня.

"Місцеві депутати мають займатися утепленням будинків, ремонтами, субсидіями і енергоефективністю", - зазначив глава уряду. 

Він додав, що під час виборчої кампанії політичні сили використовують низку неправдивих гасел, зокрема "про те, що вони зменшать тарифи".

"Це брехня. Тарифи визначаються тільки центральною владою. І ті, хто розповідають, що тарифи можна зменшити, вони саме і купували газ по 500 доларів, а не по 250, як ми сьогодні добилися. І саме ті, хто обіцяють сьогодні зменшення тарифів, зробили все, щоб сформувалися газові олігархи, щоб з державного бюджету витікали мільярди доларів і щоб ми мали газову залежність від Російської Федерації", - зазначив Яценюк.

Також він наголосив, що рішення про запровадження контрактної армії є виключною компетенцією президента та уряду.

"Це наша політична ціль – сформувати в Україні виключно професійну і фахову армію. І ми рухаємося до цієї цілі вже останніх 18 місяців. А зобов’язання міських голів і місцевих депутатів - зайнятися проблемами демобілізованих", - додав прем'єр.

"Ще одні "обіцянки" цієї передвиборчої кампанії - що місцеві вибори всім підвищать заробітні платні й пенсії. Це також міф. Рішення про підняття заробітних плат і пенсій вже прийняв уряд. Так, це тільки перший етап. Але все, що ми заробили, весь ресурс, який ми додатково отримали, ми розподілили на підвищення зарплат, пенсій, стипендій. 12,5 мільйона українських громадян отримали додаткові кошти, починаючи з 1 вересня поточного року", - нагадав Яценюк.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News