Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Аброськін про події в Маріуполі: Партії намагаються використовувати добровольців

Понеділок, 19 жовтня 2015, 13:41

Голова міліції Донецької області В'ячеслав Аброськін звинувачує політичні партії в тому, що вони залучають до своїх інтересів добровольчі підрозділи.

Про це він заявив, коментуючи події у Маріуполі біля типографії.

"Представники політичних партій намагаються залучити до своїх інтересів патріотично налаштовані добровольчі підрозділи, втягнути їх у конфлікт. Але добровольці, які побували у гарячих точках, не піддались на провокації й покинули місце події. Я вдячний їм за розсудливість", - зазначив Аброськін.

"Вони розуміють, що сьогодні треба протистояти терористам, диверсійним групам бойовиків, а не брати участь у дестабілізації обстановки з середини", - додав Аброськін.

Він також повідомив, що наразі ситуація контрольована, біля будівлі типографії працюють співробітники міліції.

"Справжні патріоти повинні розуміти, що всі виборчі питання мають вирішуватись у правовому полі. Співробітники міліції реєструють усі без виключення заяви та звернення, які надходять від представників різних політичних партій. Більшість питань, з якими незгодні учасники конфлікту, знаходяться у компетенції центральної виборчої комісії", - наголосив Аброськін.

"Рішення по ним мають прийматись ЦВК, або через суд, а не за допомогою агресивних дій, - додав він.

Як відомо, 17 жовтня Маріупольський тервиборчком прийняття рішення друкувати бюлетені в виборів 25 жовтня в друкарні газети "Приазовський робочий", яка належить групі Ріната Ахметова СКМ.

За це рішення проголосували 7 членів комісії при кворумі 12 осіб. У ніч перед цим ЦВК змінила склад даної ТВК.

Через 18 годин з моменту прийняття рішення було надруковано 250 тис. бюлетенів. До цього члени комісії 3 дні не могли вирішити, де друкувати бюлетені, що і призвело до зміни комісії.

Крім того, місце, де засідав тервиборчком знаходиться в будівлі ДК Металургів, яке знаходиться у власності компанії Ахметова "Метінвест". 14 жовтня члени комісії прийняли рішення звернутися до виконкому Маріупольської міськради перенести місце дислокації.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування