ГПУ не змогла відсудити будинок у центрі Києва в оточення Табачника

Вівторок, 20 жовтня 2015, 10:30

Київський госпсуд відмовився повернути у державну власність нежитловий будинок у центрі Києва, який був відчужений у Міносвіти за часів Дмитра Табачника.

Про це свідчить рішення суду в єдиному реєстрі, пишуть "Наші гроші".

Раніше приміщення площею 556 кв. м на бульварі Шевченка, 27-А у центрі столиці належало Інституту інноваційних технологій і змісту освіти, проте у 2011 році його спершу передали в оренду ТОВ "Сан 11", а в 2013 році його без конкурсу продали цій же фірмі.

Компанія отримала право викупу будівля за 6,58 мільйона гривень, бо перед тим, начебто, здійснила "невід’ємні поліпшення будівлі" у розмірі понад 25% її вартості.

ГПУ вимагала повернути цю будівлю державі, бо передача її в оренду для цілей, не пов’язаних з освітньою та науковою діяльністю, суперечила закону.

Крім того, прокурор нагадав, що у 2011 році ця будівля була занесена до об’єктів культурної спадщини Києва.

Однак суд у позові відмовив, пославшись на те, що Інститут інноваційних технологій і змісту освіти спірними приміщення не користувався і на дії орендаря не скаржився.

Крім того, у квітні 2012 року цю будівлю виключили з переліку об'єктів культурної спадщини як помилково занесену.

Як відомо, раніше ЗМІ з'ясували, що фірма "Сан 11" через різні підставні структури пов'язана з братом колишнього міністра освіти Дмитра Табачника Михайлом.

Це лише одна з будівель, які Табачник-міністр допоміг захопити Табачнику-бізнесмену.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування