Порошенко дав політикам тиждень, щоб домовитися про скасування віз

Вівторок, 20 жовтня 2015, 12:40

Президент Петро Порошенко дав тиждень на внутрішнє узгодження всіх спірних моментів щодо введення безвізового режиму України з Європейським Союзом.

Про це на прес-конференції у вівторок в Києві за підсумками засідання Нацради реформ заявив заступник голови адміністрації президента Дмитро Шимків, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Президент підкреслив, що у нас є тиждень для знаходження порозуміння для прийняття законів для прискорення процесу надання Україні безвізового режиму", – розповів Шимків.

Він розповів, що Порошенко також закликав депутатів залишити свої амбіції і прийняти відповідні рішення, оскільки під коаліційною угодою стоять підписи політичних сил.

У цьому зв'язку Шимків нагадав, що понад 90% завдань щодо введення безвізового режиму прописано в коаліційній угоді.

Як відомо, у понеділок Порошенко нагадав, що до 9 листопада МЗС повинен надати європейцям всю інформацію про виконання плану зі скасування віз, і закликав уряд і парламент скоординувати дії для його реалізації.

Кілька тижнів тому парламент за один день прийняв у першому читанні низку законів, необхідних для скасування візового режиму. Однак голосування проходило з великими труднощами, оскільки депутати різко критикували ці закони і вимагали їх серйозного удосконалення до другого читання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News