Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БПП залишить на виборах екс-зятя російського сенатора

Вівторок, 20 жовтня 2015, 14:53

Кандидат у депутати В'ячеслав Соболєв братиме участь у виборах, але буде відкликаний, якщо внутрішнє розслідування партії підтвердять факти ведення ним бізнесу на окупованій території Донецької області та підтримки сепаратистів.

Про це на прес-конференції повідомив голова виборчого штабу партії, перший заступник голови фракції БПП у Верховній Раді Ігор Кононенко.

"У разі підтвердження фактів і не зняття особисто цим кандидатом, ми плануємо використовувати норми закону про імперативний мандат і відкликати цього кандидата", - сказав він.

За його словами, термін, коли місцева організація партії могла відкликати свого кандидата, закінчився.

"На жаль, у нас механізму для його зняття немає, бюлетені в Київській області вже надруковані. Немає механізму, коли можна поставити печатку "Вибув". Зараз у законі це не передбачено", - додав він.

Кононенко зазначив, що Соболєв уже написав заяву про відкликання своєї кандидатури і має намір сприяти своєму відкликанню після виборів, якщо факти підтримки сепаратистів підтвердяться.

Він повідомив, що партійне розслідування даної ситуації триває.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що Соболєв є власником донецької мережі супермаркетів "Обжора", яка продовжує функціонувати на тимчасово окупованій терористами території.

У свою чергу Соболєв заявив, що продав свою частку в мережі "Обжора" ще в 2007 році.

Нова редакція закону про місцеві вибори, прийнята Радою 14 липня, передбачає механізм відкликання депутата: якщо він був висунутий партією, то відкликати його зможе керівний орган партії, який матиме делегувати до ради замість нього іншу людину.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування