Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Грицак доповів Порошенкові про "російський слід" у вибуху в Одесі

Вівторок, 20 жовтня 2015, 20:52

СБУ побачила "російський слід" у теракті біля будівлі відомства в Одесі.

Про це йдеться у доповіді голови Служби безпеки України Василя Грицака президенту України Петру Порошенку.

Згідно з інформацією, відповідальність за вибух взяло на себе так зване "одеське підпілля", яке розмістило в Інтернеті  відеоролик з території окупованого Криму.

"Сьогодні можу доповісти – злочин розкрито у короткий термін. Затримано трьох його виконавців, проведено 22 обшуки. Ми маємо також інформацію про замовників, які надсилали злочинній групі вказівки з території Росії і Криму, вони рано чи пізно також будуть притягнуті до відповідальності",- повідомив Грицак.

Як повідомили у прес-службі СБУ, "ця викрита і знешкоджена СБУ диверсійно-розвідувальна група, керована російськими спецслужбами, крім того підозрюється у причетності до низки підривів адмінбудівель та офісів громадських структур в Одеській та Миколаївській областях". 

У відомстві зазначили, що 19 жовтня затримали трьох мешканців Одеси, усі вони - активісти місцевих проросійських громадських організацій, зналися на конспірації, мали позивні, застосовували сучасні комп'ютерні технології.

"Сценарій злочину розроблявся на території Росії. Особа, що закладала вибухівку, пройшла спеціальну диверсійну підготовку у військовому центрі в РФ", - повідомили в СБУ.

"Підпільну лабораторію з виготовлення саморобних радіокерованих вибухових пристроїв зловмисники обладнали в одній з десятиповерхівок Одеси. Враховуючи реальну небезпеку для життя мешканців будинку, їх на час спеціальної операції евакуювали", - сказано у заяві. 

Під час обшуків правоохоронці вилучили речові докази протиправної діяльності затриманих, вогнепальну зброю, боєприпаси.

"Зокрема оперативники виявили елементи саморобної "бомби",  аналогічної тій, що була закладена під будівлею СБУ. У зловмисників вилучено велику кількість сепаратистської символіки, антиукраїнські матеріали", - зазначили у прес-службі.

Наразі підозрювані утримуються під вартою.

Як відомо, 27 вересня в Одесі біля будівлі обласного управління СБУ стався вибух. Вибухівку заклали біля входу, внаслідок чого постраждала частина стіни та вхід.

В організації вибуху підозрюють представника організації "Новоросія".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...