На Банковій перевірили, як добре працівники АП знають англійську

Середа, 21 жовтня 2015, 14:33

Адміністрація президента констатує, що англійською мовою на базовому рівні володіють 32% співробітників відомства.

Про це на брифінгу повідомив заступник глави АП Дмитро Шимків, передають "Українські новини".

"У нас проводилося тестування. Співробітники Адміністрації президента перевірили знання англійської мови... Кожен третій співробітник володіє англійською на рівні достатньому для ефективної роботи, на базовому рівні англійською мовою володіє 32%. На рівні В1 і вище - 28%", - сказав він .

У свою чергу заступник керівника департаменту з управління персоналом - керівник відділу з підбору, навчання та розвитку кадрів головного департаменту реформування АП Наталія Лебеденко зазначила, що згідно зі стандартами до посад в Адміністрації, керівники відділів повинні володіти англійською мовою на рівні В1 (незалежний користувач).

"В Адміністрації вже є люди, які призначені на посади керівників відділів. 23% з яких володіють мовою на необхідному рівні. Ще 77% - потребують донавчання, і це навчання їм надаватиметься", - сказала вона.

Лебеденко додала, що норма щодо володіння мовою на певному рівні для відповідних службовців набуде чинності з 2017 року.

Також для керівників вищої ланки норма знань знаходиться на рівні В2 (незалежний просунутий користувач) і цьому рівню відповідає 30% співробітників.

Як повідомлялося, Адміністрація має намір провести безкоштовне навчання своїх співробітників англійській мові.

Президент Петро Порошенко виступає за проголошення 2016 року Роком англійської мови в Україні.

Адміністрація ввела обов'язкову вимогу про володіння англійською мовою при прийомі на керівні посади в Адміністрацію президента з 1 жовтня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування