Перемир'я на Донбасі не означає перегляд санкцій проти РФ - Безсмертний

Четвер, 22 жовтня 2015, 02:52

Перемир'я на Донбасі не є підставою для перегляду санкцій щодо Росії, оскільки воно не є завершенням конфлікту.

Про це заявив представник України в Тристоронній контактній групі щодо врегулювання ситуації на Донбасі Роман Безсмертний в ефірі "5 каналу", передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, недавній приклад використання Росією ракет середньої дальності - пуск з кораблів Каспійської флотилії РФ по цілях в Сирії - "показав можливості нової ескалації конфлікту".

Безсмертний вважає, що нинішнє перемир'я є не завершенням конфлікту, а лише тактичною грою Росії - спробою "виторгувати у світових глобальних гравців паузу і спробувати знайти варіанти зменшення впливу санкцій".

"На даному етапі важливо продовжувати пояснювати Європі, що маневри Росії - це не припинення конфлікту, не завершення війни. Це лише спроба тактично переграти цивілізований світ - переконати, що це перемир'я може перерости в мир", - заявив він.

Він також вважає, що Європа поки вірить у те, що цивілізованими способами і переконанням можна якось домовитися з Росією.

"Я ж вважаю, що Європі необхідно переглянути концепцію безпеки, змінити її основні акценти - щоб побачити загрозу з Росії", - зазначив Безсмертний.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування