ІС: Бойовики вдають відведення техніки, але концентрують її в декількох точках

Четвер, 22 жовтня 2015, 08:49

Упродовж двох останніх діб бойовики на Донбасі активно вдавали "відведення техніки" на ділянці навпроти сектору "С".

Про це заявляє координатор групи "Інформаційний спротив", депутат Дмитро Тимчук вранці 22 жовтня у Facebook.

"Фіксується відведення частини техніки з 15-км зони, тоді як частина техніки й озброєнь просто міняють позиції, залишаючись на передньому краї. На нових позиціях озброєння ретельно маскуються. Зафіксовано часткове відведення бойовиками важкої бронетехніки й мінометів і на інших ділянках", - пише він.

Зафіксовано відведення бойовиками техніки 2-х "мотострілкових рот" бойовиків (включаючи в цілому 12 танків).

"Характерно, що з відведенням техніки особовий склад даних підрозділів залишається на позиціях на передньому краї", - зазначає Тимчук.

На приморському напрямку північніше Безіменного, а також східніше Комінтернове бойовики сконцентрували 24-25 одиниць бронетанкової техніки (в основному танки) нібито для підготовки відведення.

"Водночас, частину бойової техніки й транспорту відведено бойовиками на північ за Тельманов, і маскують у смузі від Богданівки до Грекове-Олександрівки (зафіксовано мінімум 7 танків)", - пише Тимчук.

Крім того, за даними ІС, бойовики "поступово стягують із південних районів Горлівки, з району Пантелеймонівка і Ясинуватая бронетехніку убік Єнакієвог й Вуглегорська". У середньому за добу впродовж декількох днів перекидали по 2-3 танки й по 3-4 ББМ.

"У Дебальцеве демонстративно ("для ОБСЄ") подано залізничні платформи, однак самого завантаження й перевезення озброєнь не фіксується – техніка концентрується в районі Дебальцевого й Вуглегорська", - зазначає Тимчук.

"За попередніми даними, командування бойовиків формує на Артемовськом напрямку потужну тактичну групу в другому ешелоні – для нарощування зусиль на випадок початку наступу за зустрічними напрямками у районі Світлодарського плацдарму", - пише він.

Ситуація вимагає подальшого моніторингу, наголошує Тимчук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування