Суддя КС Мельник здивований, що суд звернувся до Ківалова за думкою про люстрацію

Четвер, 22 жовтня 2015, 11:51

Суддя Конституційного Суду Микола Мельник здивований зверненням судді-доповідача КС у справі про конституційність закону "Про очищення влади" Наталії Шаптали до депутата Сергію Ківалову за експертною думкою щодо цього закону.

Про це він сказав в ході засідання Конституційного Суду, передають "Українські новини".

Суддя Мельник звернув увагу, що Ківалов як колишній член Вищої ради юстиції сам є суб'єктом люстрації, а крім того, є одним з депутатів, які звернулися в КС з проханням визнати неконституційним закон про люстрацію.

"У чому унікальність його думки з урахуванням даних обставин?", - звернувся Мельник до Шаптали.

Та у свою чергу заявила, що зверталася до Ківалова не як до депутата, а як до ректора Одеської юридичної академії.

"Якщо Ви хотіли мене в чомусь викрити, то я Вам скажу, що я навіть цього не знала, що він (Ківалов) підпадає (під люстрацію) як член ВРЮ", - підкреслила Шаптала.

Суддя КС зазначила, що експертна думка Одеської юридичної академії підписана не Ківаловим, і він, на її думку, не має ніякого відношення до її складання.

Після цієї дискусії КС оголосив невеличку перерву.

Конституційний суд у четвер продовжив розглядати конституційність закону про люстрацію.

КС відмовився відкласти розгляд справи за відсутності на засіданні Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Валерії Лутковської, її представника та експертів-правознавців Володимира Буткевича та Миколи Козюбри.

Також про перенесення клопотав депутат парламенту Леонід Ємець ("Народний фронт"), який повідомив суду, що не зможе бути присутнім на засіданні КС через те, що візьме участь у засіданні "Венеціанської комісії".

Депутат Єгор Соболєв звинуватив Конституційний Суд в порушенні регламенту.

Він підкреслив, що, згідно з регламентом, за відсутності деяких учасників судового засідання КС зобов'язаний запитати у всіх інших учасників процесу їх думку щодо можливості продовження розгляду справи.

У четвер судді КС не провели таке опитування, а самостійно вирішили не відкладати засідання.

Також Соболєв стверджує, що напередодні глава Конституційного Суду Юрій Баулін обіцяв депутатові Ради Леоніду Ємцю, що в четвер засідання не відбудеться через відсутність кворуму.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування