Прокуратура Швейцарії знову підтвердила справу проти Мартиненка

Четвер, 22 жовтня 2015, 12:37

Прокуратура Швейцарії підтвердила впливовому американському виданню Buzzfeed, що розслідує справу проти соратника прем'єра Арсенія Яценюка Миколи Мартиненка.

Про це йдеться у статті видання.

"Швейцарські прокурори заявили Buzzfeed News, що розслідують справу проти Мартиненка за звинуваченням його у хабарництві і відмиванні грошей, що, за даними чеських ЗМІ, зв'язано з угодою з чеським підрядником щодо атомного заводу", – пише видання.

Як відомо, прес-секретар генпрокурора Швейцарії Анне Вегелін повідомила 14 вересня, що прокуратура Швейцарії раніше "направила в Україну і Чехію запити про надання правової допомоги в розслідуванні кримінальної справи". Вона підтвердила, що справу проти громадянина  України  розслідується з 2013 року

Журналісти швейцарської газети SonntagsZeitung з'ясували, що Мартиненко підозрюється в отриманні хабаря в розмірі 30 мільйонів франків, які були заблоковані на рахунках в банку Hottinger в Швейцарії. Там керівництво фінустанови помітило підозрілі транзакції та поскаржилося правоохоронцям.

Чеське видання Novinky.cz написало, що депутату від "Народного Фронту" Миколі Мартиненку загрожує штраф у 1 мільйон франків і 5 років в’язниці за отриманий хабар від Skoda JS.

Сам Мартиненко наявність цієї справи заперечує і стверджує, що його намагаються дискредитувати.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News