У ЦВК розраховують, що бюлетені в четвер доставлять до Маріупольського виборчкому

Четвер, 22 жовтня 2015, 19:07

У Центральній виборчій комісії виборчі бюлетені доставлять із поліграфічного підприємства до Маріупольської міської виборчої комісії в четвер.

Про це сказав голова ЦВК Михайло Охендовський на брифінгу в четвер

"У Маріуполі, на щастя, у нас з'явилися підстави для стриманого оптимізму щодо відновлення законності в процесі отримання надрукованих виборчих бюлетенів у міській виборчій комісії", - сказав він.

Охендовський пояснив, що у виконання рішення ЦВК Маріупольська міська виборча комісія з числа своїх членів створила комісію з прийому бюлетенів.

Він зазначив, що на поліграфічному підприємстві надруковано близько 700 тис. бланків бюлетенів.

"Маріупольська міська виборча комісія, за нашою інформацією... вже замовила автомобільний транспорт для транспортування бюлетенів із поліграфічного підприємства до приміщення міської виборчої комісії, звідти їх мають передати районним виборчим комісіям у місті Маріуполі, таких комісій створено чотири", - розповів голова ЦВК.

Він наголосив: "Є всі підстави сподіватися, що сьогодні процес передачі виборчих бюлетенів від поліграфічного підприємства міській виборчій комісії буде завершено".

Крім того, Охендовський зазначив, що бюлетені є документом суворої звітності. Він пояснив, що бланки бюлетенів, які друкують на поліграфпідприємствах, стають бюлетенями, згідно із законом, лише тоді, коли потрапляють до дільничної виборчої комісії.

"Саме там їх перераховують за кількістю, саме там на бюлетенях проставляють печатку виборчої комісії, і на місцевих виборах у багатьох випадках зазначають номер відповідної дільниці", - сказав Охендовський.

Він зазначив, що на загальнонаціональних виборах номери виборчих дільниць друкують на бланку на поліграфкомбінаті "Україна". При цьому він додав, що не всі поліграфічні підприємства, які друкують бланки бюлетенів на місцеві вибори, мають такі можливості.

"Лише коли на бюлетенях з'являється печатка дільничної виборчої комісії, коли поставлено номер відповідної виборчої дільниці, цей документ можна вважати бюлетенем у повному розумінні закону про місцеві вибори", - додав Охендовський.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
10:16
відеоГУР: Бомбардувальник Ту-22МЗ вдалося збити на відстані 300 кілометрів від України
10:10
Як зниклого безвісти визнають полоненим: що треба знати про ці статуси та шлях підтвердження з боку Росії
10:01
Туск домовлятиметься зі Столтенбергом і Сунаком про захист польського неба
09:58
Росія стала головним постачальником нафти до Індії, потіснивши частку ОПЕК до історичного мінімуму
09:57
Туск прокоментував затримання поляка, який допомагав РФ із замахом на Зеленського
09:49
Окупанти скасували парад у Криму на 9 травня
09:45
У Кривому Розі − приліт інфраструктурний об'єкт: 3 поранених
09:35
У Грузії четвертий вечір поспіль протестували проти закону про "іноагентів" у трьох містах
09:31
Безпрецедентний крок: демократи намагаються врятувати "проєкти Джонсона" з допомогою Україні
09:30
Нафта підскочила у ціні на 3 долари на тлі атаки Ізраїлю по Ірану
Усі новини...