Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд призначив Корнійцю заставу у 3 мільйони 45 тисяч

Четвер, 22 жовтня 2015, 20:12

Печерський райсуд Києва обрав для колишнього заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця запобіжний захід у вигляді застави в сумі 3 млн 45 тис. грн.

Як передає "Інтерфакс-Україна", відповідне рішення оголосила на засіданні в четвер слідчий суддя Світлана Шапотько.

Прокуратура просила суд обрати запобіжний захід у вигляді арешту без можливості внесення застави.

Після оголошення резулятивної частини рішення Корнієць заявив журналістам, що подаватиме апеляцію.

Відповідаючи на запитання про те, чи є у нього необхідні кошти для внесення застави, він сказав: "У мене немає таких коштів, я звернуся до громадськості, відкрию рахунок і, якщо вдасться зібрати цю суму, - внесу заставу".

Корнієць зазначив, що інакше слідчі органи можуть звернутися з іще одним клопотанням про обрання йому запобіжного заходу.

У свою чергу прокурор сказав, що його як процесуального керівника "загалом влаштовує винесена судом ухвала".

Як відомо, 21 жовтня заступник генерального прокурора України Віталій Касько заявив про намір прокуратури просити запобіжний захід у вигляді арешту для Корнійця у зв'язку з висуненою йому новою підозрою - у вимаганні.

Крім того, Корнійцю також повідомлено про підозру в незаконному зберіганні зброї та незаконному придбанні засобів для зняття інформації.

На початку липня було затримано заступника керівника ГСУ Генпрокуратури Володимира Шапакіна та заступника прокурора Київської області Корнійця за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах.

Печерський райсуд Києва ухвалив рішення про арешт Шапакіна та Корнійця на два місяці з можливістю внесення застави у розмірі 3,2 млн грн.

Шапакін вніс необхідну суму застави і був відпущений із СІЗО. Згодом Апеляційний суд Києва збільшив заставу Шапакіну до 6,4 млн грн. Він її вніс і вийшов із СІЗО.

31 липня Корнієць вийшов із СІЗО після внесення застави в сумі 3,2 млн грн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування