WSJ: США нададуть Україні модифіковані радарні системи

П'ятниця, 23 жовтня 2015, 01:42

США модифікують призначені для України радіолокаційні станції (РЛС) контрбатарейної боротьби, які мають незабаром надійти на озброєння українських військ, таким чином щоб ЗСУ не могли їх використати для вогню у відповідь.

Про це із посиланням на неназвані джерела в уряді США, повідомило видання The Wall Street Journal.

За цими даними, проведення модифікації унеможливить стеження за російською територією і завдавання ударів у відповідь, якщо обстріл буде вестися звідти.

Видання зазначає, що радарні системи матимуть радіус дії щонайменше 24 кілометрів і будуть все-одно потужнішими, ніж ті, які українці одержували раніше.

Внесення змін у технічні характеристики РЛС для України проводиться з метою, аби українські військові не змогли "загострити нинішній конфлікт, використовуючи нові системи для контрударів у відповідь на вогонь з території Росії", повідомляє газета.

Видання додає, що дві радарні системи вартістю 10 мільйонів доларів кожна прибудуть на Яворівський полігон у середині листопада. Напередодні надання Україні американських РЛС контрбатарейної боротьби анонсував президент України Петро Порошенко.

Як стало відомо, президент США Барак Обама наклав вето на проект оборонного бюджету США, що передбачав 300 млн доларів військової допомоги Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування