Проти екс-керівників "Укрпошти" розслідують одразу три справи

П'ятниця, 23 жовтня 2015, 10:42

Правоохоронці розслідують одразу три кримінальні провадження щодо зловживань колишнім керівництвом "Укрпошти".

Про це йдеться у відповіді київської прокуратури на депутатський запит Сергія Лещенка, повідомляє сайт Укр.Ав.

Згідно з документом, Шевченківське районне управління київської міліції відкрило кримінальне провадження за фактом розтрати службовими особами "Укрпошти" державних коштів.

Крім того, слідче управління київської міліції розслідує зловживання владою та службовим становищем, що спричинили тяжкі наслідки (ч.2 ст.364 КК України), ухилення від сплати податків (ч.3 ст.212 КК), та  службову недбалість керівництва (ч.2 ст.367 КК).

 "Також встановлено, що Шевченківським РУ ГУМВС України в м. Києві здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовими особами "Укрпошти" своїм службовим становищем під час продажу іноземної валюти за заниженим міжбанківським курсом" - йдеться у документі.

Як повідомлялося, журналісти встановили, що у травні-червні 2015 року "Укрпошта" продала через маленький приватний "Авант-банк"майже $6 мільйонів за курсом значно нижчим, ніж був на той момент на ринку.

Таким чином, тільки на цій простій операції державна "Укрпошта" фактично втратила близько 2 мільйони гривень, йшлося в сюжеті.

Сама "Укрпошта" спростувала усі звинувачення журналістів. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News