Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк чекає допомоги від ЄС, бо "люди тікають від війни"

П'ятниця, 23 жовтня 2015, 15:28

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк вважає, що весь Євросоюз повинен допомагати Україні забезпечити вимушених переселенців із Донбасу і Криму найнеобхіднішим.

Про це він сказав на спільному брифінгу з канцлером Німеччини Ангелою Меркель у Берліні після Українсько-німецького економічного форуму.

"Хотів би коротко обговорити ті проблеми, з якими стикаються наші нації", - зазначив Яценюк.

"З територій (України), де з’явились російські солдати, виїхало 1,5 мільйони тимчасово переміщених осіб… І ми як український уряду зобов’язані були їм дати соціальну допомогу, знайти місце проживання, місце роботи і зобов’язані їх інтегрувати в наше українське суспільство", - сказав він.

Прем’єр наголосив, що високо цінує позицію німецького уряду, "який нам допоміг технічною допомогою – і пані канцлер особисто приймала це рішення, який нам допоміг будиночками для тимчасового проживання тимчасово переміщених осіб, щоби ми мали можливість допомогти 1,5 мільйона тимчасово переміщених осіб".

"Європа стоїть також перед викликом. Перед викликом того, що в силу військових конфліктів люди тікають від війни і потребують допомоги. І тому на цей виклик треба навчитись давати спільну відповідь – яка б ця відповідь не була складна", - заявив Яценюк.

За його словами, "ця відповідь лежить у площині цінностей…, у площині християнської допомоги і турбування про кожну живу істоту і кожну живу людину".

"І тут необхідна політична воля. І я високо ціную політичну волю канцлера – така політична воля є в німецького уряду: допомагати Україні, щоб тимчасово переміщені українці були в Україні забезпечені і житлом, і соціальним стандартами", - сказав Яценюк.

"І така політична воля повинна бути у всього Європейського Союзу", - додав він. .

Як відомо, Європа нині переживає масовий наплив біженців і з країн, де тривають військові дії, зокрема з Сирії, уряду якої допомагає Російська Федерація.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування