Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ультрас "Динамо" заявили про непричетність до бійки на "Олімпійському"

П'ятниця, 23 жовтня 2015, 16:12

Спільнота фанатів київського "Динамо" "Родичі" спростовує причетність фанів до бійки на НСК "Олімпійський" під час матчу Ліги чемпіонів з лондонським "Челсі" та відкидає звинувачення у расизмі.

Про це йдеться у заяві спільноти на своїй офіційній сторінці в Facebook.

"Після матчу "Динамо" - "Челсі" на адресу спільноти вболівальників "Родичі" почали лунати звинувачення в інциденті з чорношкірими вболівальниками. З метою уникнення чуток та безпідставних претензій ми заявляємо, що не маємо відношення до вищезазначеної події", - йдеться в заяві.

Фани стверджують, що бійка між вболівальниками відбувалася у сусідньому секторі, а не в 21-му, в якому знаходяться "Родичі".

"Вхід та поведінку осіб на сусідніх секторах ми не маємо ні фізичних, ні юридичних можливостей контролювати", - зазначають уболівальники.

"По-друге, необгрунтованими є звинувачення власне в расизмі. Усі, хто були на стадіоні бачили, що в сусідніх з нашим і на нашому секторі сталося одразу декілька бійок, в переважній більшості через непристойну поведінку осіб "напідпитку", які відповідали образами чи "рукоприкладством" на зауваження інших людей щодо алкоголю, який заборонено вживати на стадіоні", - йдеться далі в коментарі.

"По-третє, навіть на відео, що є в мережі Інтернет, видно, як у згаданій штовханині беруть участь ледь не кілька десятків осіб, і з них лише 2 чи 3 чорношкірих. Проте в цьому п'яному хаосі, який, на жаль, стається кожного разу на єврокубкових матчах, поспішили звинуватити расизм вболівальників "Динамо"", - також наголошують фани.

"Прикро, що недоброзичливці нашого рідного клубу свідомо перекручують факти та чіпляються за кожну соломинку, аби створити проблеми та негативну репутацію всередині країни та в очах міжнародної спільноти", - зазначають уболівальники.

"Родичі" закликають "уникати спекуляцій на ниві ксенофобії та не перетворювати побутові конфлікти на расову ворожнечу".

Як повідомлялося, Союз європейських футбольних асоціацій завів дисциплінарну справу щодо київського Динамо за підсумками матчу третього туру групової стадії Ліги чемпіонів з лондонським Челсі за прояви расизму.

У розпорядженні деяких британських ЗМІ з'явився відеозапис, на якому видно, як фанати Динамо б'ють чотирьох чорношкірих уболівальників, які виявилися жителями Києва.

Столична міліція розпочала розслідування за фактом бійки між футбольними вболівальниками.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування