Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЦВК скасував рішення міськвиборчкому Маріуполя передрукувати бюлетені

Субота, 24 жовтня 2015, 01:46

Центральна виборча комісія скасувала рішення Маріупольської міської виборчої комісії про передрук бюлетенів в незалежній друкарні і зобов'язала цю комісію отримати вже надруковані бюлетені.

Дане рішення було прийнято на засіданні Комісії увечері в п'ятницю, повідомляє прес-служба ЦВК.

Наголошується, що 23 жовтня Маріупольський міськвиконком прийняв постанову про передрук бюлетенів в незалежній друкарні, незважаючи на те, що ЦВК своєю постановою від 21 жовтня зобов'язала міську виборчу комісію визначити не менше трьох своїх представників для отримання надрукованих бюлетенів з друкарні і передачі їх районним міськвиборчкомам.

У ЦВК вважають, що передрук бюлетенів може призвести до виготовлення бюлетенів у більшій кількості, ніж належить за законом, а також спричинить нецільове використання коштів Державного бюджету України.

ЦВК "встановила факт протиправної бездіяльності" Маріупольського міськвиборчкому щодо неотримання вже надрукованих бюлетенів з виборів депутатів міськради і Маріупольського міського голови.

Також в повідомленні говориться, що ЦВК звернулася до Генеральної прокуратури щодо "перевірки викладених обставин та прийняття заходів реагування".

Як відомо, Маріупольська МВК сімома голосами прийняла рішення про друк бюлетенів у друкарні "Приазовського робочого", яка належить олігарху Ринату Ахметову.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування