Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Опора" просить перевірити заяву мера про крадіжку 50 бюлетенів у Чернівцях

Субота, 24 жовтня 2015, 11:51

Громадянська мережа "Опора" хоче, аби правоохоронці перевірили інформацію мера Чернівців Олексія Каспрука про крадіжку 50 бюлетенів на ДВК №730514.

Про це повідомила прес-служба організації.

В "Опорі" пояснили, що вночі 24 жовтня Каспрук, який знову претендує на місце мера, написав у Facebook повідомлення, в якому зазначив: "День тиші! Сьогодні перших 50 бюлетенів вкрали з однієї з дільниць...".

З’ясувалось, що йдеться про дільничну виборчу комісію №730514, яка розташована за адресою місто Чернівці, проспект Незалежності, 96.

Коли о 2:30 спостерігач Громадянської мережі "Опора" приїхав до ДВК, то застав на засіданні комісії слідчо-оперативну групу управління обласної міліції, яка, за словами слідчого Сергія Васкана, допитувала усіх членів комісії.

Після завершення слідчо-оперативних дій, близько 3:45, спостерігач "Опори" попросив голову ДВК Олену Арбузову прокоментувати ситуацію, однак вона відмовилась надавати будь-яку інформацію щодо відсутніх бюлетенів.

Члени комісії прокоментували ситуацію наступним чином: "В нас пройшов підрахунок бюлетнів, які ми склали в сейф і здали міліції під охорону… Не шукайте ніяких підвохів… "крадіжки" слова такого не було… Ми не даємо зараз ніяких коментарів". 

Вже зранку в коментарі "Опорі" Каспрук повідомив, що до нього надійшла інформація про те, що на цій дільниці не дорахувались 50 бюлетенів, однак зазначив, що деталей події він не знає.

"У зв’язку із сформованою ситуацією, Громадянська мережа "Опора" звернеться до правоохоронних органів щодо роз’яснення ситуації та ще раз поспілкується з головою ДВК з метою отримання інформації, а в разі повторної відмови у її наданні – звернеться із скаргою до Чернівецької міської виборчої комісії", - йдеться у заяві. 

"У разі підтвердження інформації щодо крадіжки/зникнення бюлетенів, Громадянська мережа "Опора" вбачає велику загрозу у їх використанні задля ймовірних фальсифікаціях виборів 25 жовтня шляхом організації "каруселей", - зазначили в організації.

"Опора" нагадала, що суть технології "каруселей" полягає в обміні вже заповненого бюлетеня з позначкою за "потрібного" кандидата, який виборець отримує за межами місця голосування й вкидає у скриньку на виборчій дільниці, на чистий бюлетень, який він виносить з місця голосування й передає організаторам для подальшого заповнення й передачі наступним учасникам "каруселі".

Для організації такого методу фальсифікації достатньо одного бюлетеня, оскільки процес повторюється необмежену кількість разів, проте, із збільшенням їхньої кількості збільшуються масштаби фальсифікації.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч була оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували два НПЗ, бітумний завод і військовий аеродром
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
доповненоПольща цієї ночі двічі піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
Усі новини...