Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Штаб: Бойовики демонструють агресію, здійснюють провокативні обстріли

Неділя, 25 жовтня 2015, 12:52

Члени незаконних збройних формувань демонструють агресію та здійснюють провокативні обстріли позицій сил АТО зі стрілецького озброєння, крупнокаліберних кулеметів та гранатометів.

Про це йдеться в офіційній  заяві керівника української сторони Спільного центру контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (‎СЦКК) генерал-майора Бориса ‎Кременецького, яку оприлюднено 25 жовтня.

"Незважаючи на значні зусилля, які докладаються українською стороною для дотримання режиму тиші на лінії зіткнення, бойовики  ОРДО/ОРЛО продовжують цинічно ігнорувати вимоги режиму припинення вогню", - заявив він.

За словами Кременецького, члени незаконних збройних формувань демонструють агресію та здійснюють провокативні обстріли позицій сил ‎АТО зі стрілецького озброєння, крупнокаліберних кулеметів та гранатометів, чим намагаються спровокувати військовослужбовців ЗСУ на відкриття вогню у відповідь і порушення Мінських угод.

"Протягом останнього часу збільшилась кількість провокативних обстрілів позицій ЗСУ. Зокрема, за минулу добу ситуація на лінії розмежування зазнала певного напруження. Особливо загострилась ситуація в районі Донецького аеропорту та н.п. Піски, де бойовики ОРДО гатили по наших позиціях з декількох напрямків. Черговою зміною СЦКК неодноразово здійснювались спроби припинення вогню.  На жаль, бойовики ОРДО ігнорували і "традиційні" звернення чергової зміни російської сторони СЦКК", -  заявив він.

Кременецький зауважив, що обстріли вдалося зупинити лише о 3.30 ночі, після наполегливого звернення керівника української сторони СЦКК до керівника представництва РФ у СЦКК з вимогою застосувати "традиційний" вплив на бойовиків ОРДО щодо припинення вогню.

Щодо обстрілів була поінформована і СММ ‎ОБСЄ.

"Українською стороною СЦКК готуються відповідні пропозиції щодо можливого розгляду та ретельного ‎розслідування зазначеного питання в рамках Тристоронньої контактної групи. На думку української сторони СЦКК, обстріли позицій ЗСУ у період відведення озброєння направлені на цинічний ‎зрив Мінських домовленостей та свідчать про небажання НЗФ ОРДО та їх спонсорів виконувати взяті зобов’язання", - заявив Кременецький.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування