МВС: За порушення на виборах порушено кримінальні провадження

Неділя, 25 жовтня 2015, 14:55

Станом на 15:00 25 жовтня в МВС України заявляють про 470 повідомленнях про порушення виборчого процесу.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий вна брифінгу в неділю.

"Що стосується правопорушень, пов'язаних з виборчим процесом. В цілому в день голосування до органів внутрішніх справ надійшло 470 повідомлень про події, пов'язані з виборчим процесом", - повідомив Яровий.

Також він повідомив, що за 5 фактами порушень відкрито кримінальні провадження.

За словами Ярового, чотири повідомлення кваліфіковані слідчими як незаконне використання виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі, голосування виборцем, учасником референдуму більше ніж один раз (ст. 158-1 КК України).

"Ще одне порушення кваліфіковане правоохоронцями за ст. 357 (Викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження) КК України", - додав Яровий.

Він зазначив, що по 54 повідомленнях про підкуп виборців правоохоронці проводять перевірку.

"У Києві зафіксовано 15 таких повідомлень, на Полтавщині – 9, на Закарпатті – 8, на Одещині – 6, у Чернігівській області – 4, у Донецькій, Київській та Черкаській областях – по 2 таких випадки", - зазначив заступник міністра. 

До Єдиного обліку також внесено 5 повідомлень про пошкодження виборцями бюлетенів для голосування (Дніпропетровська – 2, Одеська, Черкаська обл. та м. Київ – по 1).

Крім того, зафіксовано 2 повідомлення про замінування виборчих дільниць на Хмельниччині та Луганщині, а також 2 повідомлення про смерть на виборчій дільниці (Київська, Рівненська області).

Яровий нагадав, що до охорони правопорядку під час місцевих виборів в Україні буде залучено більше 100 тисяч працівників органів внутрішніх справ.

Українська правда  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування