У Красноармійську міліція готова захищати бюлетені

Неділя, 25 жовтня 2015, 17:01

До міськвідділу міліції Красноармійська звернувся голова Красноармійської міської виборчої комісії Олег Смаль з проханням забезпечити охорону при транспортуванні виборчих бюлетенів на виборчі дільниці і охорону громадського порядку в приміщеннях для голосувань.

Про це ввечері 25 жовтня у Facebook повідомив начальник облуправління МВС у Донецькій області В'ячеслав Аброськін.

"Особовий склад міськвідділу приведений у готовність", - додав він. 

Як пишуть Новости Донбасса з посиланням на місцевий телеканал "Орбіта", Смаль вранці 25 жовтні заявив про складення повноважень голови Красноармійської міської територіальної виборчої комісії. 

"Ввечері Смаль приїхав у виборчком з роздрукуванням постанови ЦВК №513, яка зобов'язує Красноармійський виборчком роздати бюлетені дільничним виборчим комісіям і провести вибори (на сайті ЦВК на даний момент постанова відсутня). Смаль заявив, що якщо він не проведе вибори, його притягнуть до кримінальної відповідальності за статтею 157 КК  і попередив про відповідальність членів виборчкому . Крім того, за словами  Смаля, він отримував і інші загрози", - йдеться у повідомленні.

З приводу свого повернення Смаль заявив, що залишається чинним головою, оскільки вранці не витримав процедуру і не направив письмову заяву до ЦВК.

"Члени комісії відмовляються виконувати постанову, поки вона не з'явиться на офіційному сайті ЦВК. На випадок, якщо така постанова дійсно існує, вони збираються направити до ЦВК звернення для отримання роз'яснень, як її виконати за 2 години до закриття дільниць, а також за наявності рішення Донецького окружного адмінсуду про визнання виготовлення бюлетенів незаконним", - повідомляє ЗМІ.

Як відомо, раніше Центральна виборча комісія зобов'язала Красноармійську міську територіальну виборчу комісію негайно передати бюлетені на виборчі дільниці і розпочати голосування у місті.

Президент Петро Порошенко заявив, що чекає від Верховної Ради змін до законодавства, які дозволять провести вибори в Маріуполі, які так і не розпочалися 25 жовтня.

Глава ЦВК Михайло Охендовський заявив, що голосування у Маріуполі та Красноармійську (Донецька обл.) ще може відбутися протягом 25 жовтня, і навіть якщо бюлетені будуть прийняті членами міського виборчкому і дільниці відкриються о 18:00, вибори можуть бути визнані такими, що відбулися. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News