Жебрівський: Маріуполь проявив демократичність

Неділя, 25 жовтня 2015, 19:26

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський вважає, що маріупольці продемонстрували демократичну зрілість, а ЦВК підіграла одній зі сторін.

Про це Жебрівський написав на своїй сторінці Facebook.

"Сьогодні маріупольці продемонстрували свою демократичну зрілість. Саме так би я підсумував 25 жовтня 2015 року для жителів приазовського міста", - написав Жебрівський.

"Провести місцеві вибори не видалося можливим. Обласна влада виявила максимум толерантності до учасників виборчого процесу, громадську безпеку було забезпечено в повному обсязі", - зазначив Жебрівський.

"Зараз у Донецьку область приходить демократія, і багато політичних сил із минулого не можуть із цим змиритися. На жаль, Центральна виборча комісія проявила заангажованість, підігравши в цій ситуації одній зі сторін. А саме – дозволивши друк виборчих бюлетенів у приватній друкарні, що належить олігархові", - зазначив Жебрівський.

 
"Натомість силу волі продемонструвала ТВК міста Маріуполь. І тому сьогодні ми спостерігаємо перемогу демократичного майбутнього над авторитарним минулим на Донеччині. Люди нарешті усвідомлюють, що хазяїна Донбасу вже немає. Призначати місцеву владу більше не будуть - це право належить громаді", - зазначив Жебрівський.

Як відомо, бюлетені друкували на типографії місцевої газети, яка належить олігарху Рінату Ахметову.

Раніше глава ЦВК заявив, що ЦВК встановила факт порушення з боку міської виборчої комісії.

"Склад цієї комісії становлять 16 осіб, 11 з них вчора протиправно відмовилися приймати виборчі бюлетені у поліграіічного підприємства. Відмова спричинила неможливість передачі бюлетенів до дільниць. Ці 11 осіб взяли на себе відповідальність за порушення конституційних прав громадян - майже 300  тис, які можуть голосувати", - зазначив Охендовський. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...