Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Опора" також проти проведення скорих виборів у Маріуполі

Понеділок, 26 жовтня 2015, 12:24

Громадянська мережа "Опора" не вважає можливим 15 листопада проведення місцевих виборів у Маріуполі й Красноармійську Донецької області без усунення причин їх зриву 25 жовтня.

Про це на прес-конференції сказав аналітик "Опори" Олександр Клюжев, передають Українські новини.

"Політики вже повідомляють, що голосування на виборах у Маріуполі й Красноармійську буде під час так званого другого туру на виборах міських голів... Але виникає тоді питання: як можна забезпечити стандарти виборів у тих умовах, коли попередній виборчий процес був незаконно перерваний, а ми його відновляємо, не усуваючи, властиво, ті незаконні дії в територіальних виборчих комісіях, які й привели до порушення виборчих прав громадян?" - сказав він.

"Опора" вважає, що рішення про вибори в Маріуполі й Красноармійську має прийматися оперативно, але в той же час виборчий процес повинен пройти всі етапи: починаючи з висування кандидатів і їх реєстрації.

На думку Клюжева, у такому разі це зможе нівелювати всі ті негативні наслідки попередніх незаконних дій, які відбувалися в цих містах.

Крім того, "Опора" наполягає на тому, щоб правоохоронці й Центральна виборча комісія надали повну оцінку подій, які відбулися в цих містах.

Раніше Комітет виборців виступив проти проведення 15 листопада місцевих виборів у Маріуполі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування