Порошенко задоволений "високою виборчою культурою" українців

Понеділок, 26 жовтня 2015, 13:27

За попередніми оцінками міжнародних спостерігачів неурядових організацій, на місцевих виборах в Україні, що пройшли 25 жовтня, був відсутній адміністративний ресурс.

Про це заявив президент України Петро Порошенко, після зустрічі з міністром торгівлі США Пенні Пріцкер в понеділок в Києві.

"Мені приємно констатувати, що, за попередніми оцінками міжнародних спостерігачів неурядових організацій, - вони констатували відсутність адміністративного ресурсу та адміністративного впливу в ході волевиявлення громадян", - сказав він.

Він заявив, що українці продемонстрували на місцевих виборах 25 жовтня висока виборчу культуру.

"Хотів би привітати всіх виборців в Україні. В цілому, держава змогла, незважаючи на надзвичайно складні умови та проблемні питання, забезпечити високий рівень виборчої культури, незважаючи на те, що за новою виборчою системою українські вибори проходили вперше", - сказав він.

Порошенко також підкреслив, що голоси більшості українців отримали демократичні політичні сили, у зв'язку з чим місцеві ради можуть бути сформовані з проукраїнської більшості.

Президент зазначив, що сприймає волевиявлення громадян на місцевих виборах як крок до підтримки реформ, децентралізації, збільшення повноважень і відповідальності місцевих рад.

Интерфакс-УкраинаУкраїнські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування