Насіров пообіцяв звільнити тих, кого вимагав прибрати з ДФС Яценюк

Вівторок, 27 жовтня 2015, 08:48

26 жовтня мали бути звільнені посадові особи вищого керівного складу Державної фіскальної служби та керівники її територіальних органів, які не можуть обіймати ці посади відповідно до закону "Про очищення влади".

Як сказано у повідомленні Державної фіскальної служби, йдеться про 42% вищого керівного складу ДФС та 15% керівників територіальних органів.

Їх мали звільнити на виконання доручення прем'єр-міністра та згідно з протоколом засідання Кабінету міністрів від 21 жовтня (№116).

"Для нас принципове питання щодо очищення влади від елементів старого режиму", - заявив голова ДФС Роман Насіров.

"Мін'юст надав нам свої рекомендації щодо звільнення низки керівників структурних підрозділів центрального апарату та територіальних органів ДФС, які мають бути звільнені з посад в рамках виконання Закону України "Про очищення влади". І ми ці рекомендації виконаємо", - зазначив він у понеділок.

Люстраційні процеси у ДФС тривають більше року. Це вже третя хвиля звільнень у ДФС в рамках виконання закону "Про очищення влади", яке розпочалося восени 2014 року.

За даними ДФС, станом на 26 жовтня вже звільнено 295 посадовців ДФС, які підпадають під дію цього закону.

Відомство нагадує, що Міністерство фінансів затвердило нову структуру та новий штатний розпис Державної фіскальної служби.

Найближчим часом буде розпочато процес відбору фахівців на різні посади за абсолютно новою удосконаленою процедурою, яку для ДФС розробив консорціум незалежних HR-консультантів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування