Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Санкційний список преси передадуть уряду та РНБО

Вівторок, 27 жовтня 2015, 15:18

Санкційний список журналістів від робочої групи при Міністерстві інформаційної політики з напрацювання пропозицій щодо застосування санкцій стосовно представників ЗМІ буде цього тижня переданий на розгляд уряду.

Про це на прес-конференції заявив заступник міністра інформполітики Артем Біденко, повідомляє "Укрінформ".

"Цей список буквально цього тижня вже буде доопрацьований і переданий в Кабмін, а далі - в Раду національної безпеки та оборони для того, щоб він відповідав вимогам європейського законодавства, вимогам свободи слова", - сказав Біденко.

Він нагадав про те, що після того, як санкційний список викликав широкий резонанс у суспільстві, при МІП було створено групу з напрацювання пропозицій щодо застосування санкцій стосовно журналістів.

До її складу увійшли народні депутати, представники Мінінформполітики та журналістських громадських організацій.

Як відомо, 16 вересня президент Петро Порошенко своїм указом увів у дію рішення РНБО від 2 вересня щодо застосування санкцій проти фізичних та юридичних осіб, відповідальних за здійснення злочинної діяльності проти України.

До санкційного списку потрапили 44 журналісти та блогери, а також публіцисти, редактори та ведучі. Поруч з російськими журналістами-пропагандистами, а також співробітниками просепаратистських ЗМІ у списку фігурували троє журналістів британської корпорації BBC, троє іспанських журналістів та публіцист німецького видання Die Zeit.

Тоді Незалежна медіапрофспілка та Національна спілка журналістів просили президента надати роз'яснення щодо включення низки міжнародних журналістів до цього списку.

РНБО заявила, що, враховуючи значний суспільний резонанс та стратегічне значення відносин з Європейським Союзом Рада підтримала пропозицію президента України щодо скасування санкцій проти кількох європейських журналістів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування