Міністр оборони обіцяє розібратися з призовом "із вулиці"

Середа, 28 жовтня 2015, 12:39

Міністр оборони Степан Полторак пообіцяв розібратися з фактами призову в армію просто "з вулиці".

Так він сказав журналістам у Харкові, повідомляє "Укрінформ".

"На строкову службу призов здійснюється суворо за законом України, і за його проведення відповідають як ті, кого призивають, так і ті, хто призиває. Призов, у першу чергу, розрахований на тих молодих людей віком 20-27 років, хто мотивований на службу. Користі від тих, кого призивають насильно, мало. Це мають розуміти і військові комісари. Я сьогодні ж побуваю в облвійськкоматі і розберемося з фактом призову "з вулиці", - наголосив Полторак. 

При цьому він додав, що "ухилянти відповідатимуть за законом".

Міністр оборони прибув у Харків, щоб представити нового начальника Харківського університету Повітряних сил України ім. Кожедуба. Ним став генерал-майор, льотчик 1 класу Андрій Алімпієв, який три роки працював тут виконувачем обов’язків керівника вишу.

Крім того у Харкові міністр повідомив, що у рамках реформи військової освіти відбудеться переатестація всього професорсько-викладацького складу.

"Мною прийнято рішення про проведення позачергової переатестації всього професорсько-викладацького складу всіх вишів в Україні (військових - ред.). У нас є практичні напрацювання і досвід учасників АТО. Тому головна вимога до всіх вишів - призначати на посади, особливо де викладання пов'язане з бойовим застосуванням, тільки офіцерів, які брали участь у зоні проведення антитерористичної операції", - зазначив міністр.

За його словами, досвід бойових дій на Донбасі вже використано на першому етапі вдосконалення програми навчання офіцерів.

"На другому етапі буде змінена система підбору викладачів військових вишів, і цей етап вже йде", - додав міністр.

За його словами, фінансування навчально-матеріальної бази військових вишів буде збільшено.

"Кошти на придбання навчальних тренажерів, вдосконалення матеріальної бази будуть видані вишам, і начальник університету або академії особисто прийматиме рішення, що необхідно закуповувати", - пояснив міністр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...