Хотлубей: Опоблок в Маріуполі формує полярну точку проти Києва

Середа, 28 жовтня 2015, 14:45

Мер Маріуполя Юрій Хотлубей вважає, що Опозиційний блок формує в Маріуполі альтернативну Києву точку зору.

Про це він сказав в інтерв'ю місцевому виданню 0629.

Він розповів, що спілкувався з лідером Опозиційного блоку Олексієм Білим.

"Я йому кажу: ось ти поясни мені, ви перебуваєте в жорсткій конфронтації з діючою владою. Ці ж відносини ви переносите на місцевий рівень. Зараз Маріуполю особливу увагу приділяють і з боку області, і з боку Києва", - розповів він.

"Я в будь-який момент можу вийти і на міністрів, і на прем'єра. Влада відгукується одразу. До міста ставляться з величезною повагою. А тепер ви виграєте вибори, і міська рада опиняється в опозиції. В опозиції до кого? До Києва, області - до кого?" - обурився Хотлубей.

"Є обласні, є державні програми, є тісна взаємодія. А замість цього ви заженете місто в опозицію. Тобто ви виграєте у своїх політичних амбіціях, але підставляєте громаду?" - розповів він.

За словами Хотлубея, відповіді на це питання у Білого не було.

"Тільки одне і зміг мені сказати: а ми перейменуємо потім партію. Тобто в даній ситуації це все - політичні маніпуляції, неповага і обман виборців", - розповів Хотлубей.

"Їм поставлено завдання - взяти владу в Маріуполі. А ви, до речі, знаєте, як вони Маріуполь називають? "Місто присутності"! Уявляєте?! Такі міста присутності для них Маріуполь, Запоріжжя, Кривий Ріг, Добропілля. І тут вони формують нині полярну точку проти Києва", - розповів Хотлубей.

"По суті Маріуполь формується як оплот певний, де вони доведуть усім, що вони впливові люди, це з одного боку, а з іншого - організують майданчик для майбутніх парламентських виборів", - сказав він.

Хотлубей також вважає, що олігарха Ріната Ахметова і керівництво Метінвесту не цікавить децентралізація.

"Вона їм до лампочки. Тут мотиви якісь ... Головний, думаю - політичний. Показати всім кузькіну мать. Що ми тут впливові люди. І є міста, де нас люблять, поважають. Але є й побічні причини ... І сьогодні в Метінвесті хочуть бачити міську раду та мера поступливими", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News