Блаттер заявив, що скандал у ФІФА спровокував Платіні

Середа, 28 жовтня 2015, 15:39

Відсторонений від роботи президент ФІФА Йозеф Блаттер звинуватив главу УЄФА Мішеля Платіні в ініціації корупційного скандалу.

Про це Блаттер заявив в інтерв'ю російському ТАСС.

"Спочатку метою атаки став я. А затіяв все Мішель Платіні. Це особисте", - заявив він.

"Він завжди хотів бути президентом ФІФА. Я йому казав, що він може спробувати отримати це право в чесній боротьбі - на виборах. Однак йому не вистачило сміливості виставити свою кандидатуру на вибори 2015 року", - заявив Блаттер.

"У політичні розборки це переросло пізніше, коли програвши право на проведення чемпіонатів світу країни включилися в кампанію з розвалу ФІФА", - вважає він.

На думку Блаттера, у Росії хочуть відібрати ЧС-2018 через конфлікт з США:

"Упевнений, що, коли все тільки починалося, в УЄФА не уявляли, що це переросте в міжнародний політичний скандал. А зараз, ви з ТАСС, ви це добре знаєте, між США і Росією є проблеми. І так вийшло, що чемпіонат світу і президент ФІФА опинилися в епіцентрі конфлікту двох найбільших геополітичних сил", - зазначив фунціонер.

Як відомо, наприкінці вересня прокуратура Швейцарії порушила справу проти Блаттера, запідозривши його в недбалості при виконанні посадових обов'язків, а також у нецільовому використанні коштів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування