Збір на купівлю комплексу важкого дрону для 48 ОШБ

Світовий конгрес українців хоче допомогти ЄС боротися з російською пропагандою

Четвер, 29 жовтня 2015, 05:01

Світовий конгрес українців (СКУ) готовий долучитися до глобальної мережі з протидії російській пропаганді та дезінформації, що координується групою стратегічних комунікацій Європейської служби зовнішньої діяльності.

Про це йдеться у зверненні Світового конгресу українців до Єврокомісара Фредеріки Могеріні з приводу затвердження Європейським Союзом Плану дій щодо стратегічних комунікацій, повідомляє Укрінформ.

"СКУ охоче співпрацюватиме з європейськими інституціями, зацікавленими у пропагуванні основоположних свобод у світі ы ефективній протидії російській дезінформації", - повідомили у Світовому конгресі українців.

"За умов подібної співпраці СКУ зможе надати канали комунікації через свою потужну мережу членів та партнерських організацій по всьому світу, включно із двадцятьма п’ятьма членами ЄС, а також залучити свої контакти із органами української влади", - наголосили у СКУ.

Водночас, на переконання президента СКУ Євгена Чолія, ЄС слід вжити рішучіших заходів щодо протидії російській дезінформації, ніж це затверджено Планом дій.

"СКУ переконаний, що План дій вимагає активніших заходів, спеціально розроблених для боротьби з російською інформацією, він має протидіяти складному характеру інформаційних маніпуляцій та зупиняти їх вплив на ключові демократичні цінності європейської спільноти і Західної цивілізації", - підкреслив Чолій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: