В Антикорупційному бюро з’явився таємничий "хазяїн" - активісти

Четвер, 29 жовтня 2015, 06:22

Рада громадського контролю при Антикорупційному Бюро України звернулася до директора Бюро Артема Ситника із вимогою притягти до дисциплінарної відповідальності співробітника органу, який відкрито називає себе "хазяїном" Бюро.

Про це повідомила прес-служба Ради громадського контролю.

"Під час нашого нещодавнього засідання у приміщенні Бюро, що є режимним об’єктом, ми перестріли певну особу, яка вимагала від членів Громради представитися. На наше зворотне прохання назвати своє ПІБ та посаду ця особа відмовилася представлятися, у буквальному сенсі втікала від представників Ради, які намагалися її ідентифікувати, грубіянила та називала себе "хазяїном" антикорупційного органу, "який не зобов’язаний представлятися", йдеться у повідомленні.

"Найбільше нас обурила кругова порука, яку ми вже бачимо в Бюро. Два заступники Ситника обіцяли нам представити цю особу після засідання, але так і не зробили цього! А поки ми ганялися будівлею за цим "хазяїном" у спробах дізнатися, хто він, жоден з і співробітників нам не назвав нам його ім’я - всі покривали "свого"!", - розповідає Олександра Устінова, секретар Ради громконтролю.

"Хазяїном" НАБУ виявився Білецький Сергій Валентинович, начальник відділу матеріально-технічного забезпечення, чиї підлеглі опікуються державними закупівлями в Антикорупційному Бюро, сказано в заяві активістів.

"Ми, як члени Громадської ради, вимагали зустрічі з цією людиною, щоб одразу з’ясувати всі обставини та вичерпати інцидент, - стверджує Роман Маселко, член Ради громадського контролю та адвокат. – Натомість представники НАБУ поступили у "кращих традиціях" державних службовців і заявили, що проведуть службову перевірку, про яку нас повідомлять. Цю перевірку можна було зробити на місці за 10 хв. за участі усіх свідків подій. Натомість вона очевидно буде лише формальністю, але з використанням купи паперу та часу високооплачуваних службовців".

Також представники Ради громадського контролю назвали "маніпулятивною" офіційну заяву, оприлюднену на сайті НАБУ, про те, що начебто один із членів Громради  намагався пронести із собою зброю.

"На відміну від попереднього візиту до НАБУ мені відмовили у проханні зберігати зброю в сейфі пропускного посту. Після цієї відмови я залишив її поза межами будівлі, - розповідає Денис Бігус. – Розміщення інформації про те, що я намагався пронести її до будівлі є відвертою брехнею".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування