Суд не дозволив продати Росії українські двигуни для бомбардувальників

Четвер, 29 жовтня 2015, 12:22

Печерський райсуд Києва відмовився зняти арешт з чотирьох двигунів для стратегічних бомбардувальників Ту-95МС, які, за даними слідства, приватна компанія планувала продати Росії.

Про це йдеться у постанові суду від 23 жовтня.

З клопотанням про зняття арешту з двигунів, який був накладений 13 серпня 2015 року, до суду звернулася їх власник – компанія "Дніпробізнесбуд" з Дніпродзержинська. Вона наполягала, що арешт був накладений незаконно.

У свою чергу представник Генпрокуратури виступив проти, заявивши, що, за даними слідства, чотири двигуни НК-12 МВ були демонтовані зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС у Миколаєві та переміщено до Дніпродзержинська з метою їх подальшого продажу та незаконного вивезення до Росії.

"Окрім того, отримано відомості, що вказані двигуни призначалися для встановлення на військові літаки Військово-повітряних сил Російської Федерації", – сказано в ухвалі.

Як відомо, за даними слідства, за часів Януковича Міноборони продало два розвідувальні літаки, збудовані на основі бомбардувальників Ту-95МС, як брухт. За цією справою ведеться розслідування.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News