У Бібліотеці української літератури вилучили низку видань, які не заборонено

Четвер, 29 жовтня 2015, 12:56

У Бібліотеці української літератури заборонених видань при обшуку не знайшли, але вилучили книги про Степана Бандеру, ОУН і УПА, які не значаться в списку екстремістських матеріалів.

Серед іншого, слідчі вилучили й дитячий журнал "Барвінок", заявивши, що в ньому зображений прапор "Правого сектора", пишуть Грани.ru.

Як передавав РЕН ТВ, підставою для обшуку стала інформація про те, що в бібліотеці зберігаються екземпляри газети "Час Руху" – органу Народного руху України. Телеканал заявляв із посиланням на "дані фахівців", що в цій газеті "спотворюються історичні факти".

"Зокрема, загальне спрямування матеріалів видання може носити русофобський характер", - говорилося в повідомленні.

Самі співробітники бібліотеки заявляли, що поліцейські, які з'явилися разом зі слідчими, підкидають якусь літературу, яка у фондах відсутня. Зазначалося, що так само силовики діяли при обшуку в 2010 році.

А муніципальний депутат московського району Якиманка Дмитро Захаров заявив у "ВКонтакте", що обшук у бібліотеці провели нібито за його скаргою.

"Я як депутат, який присвячує темі України, хохлів, ДНР і ЛНР багато часу, отримав сигнал про наявність бандерівської літератури в бібліотеці. Звернувся в органи правопорядку. З'ясувалося, що не лише я", - написав він у блозі.

Донощик особисто був присутній при обшуку в бібліотеці й розмістив на своїй сторінці фото вилучених книг і журналів.

Вилучене при обшуку в Бібліотеці української літератури в Москві. Фото - Дмитро Захаров
 
 
 
 
 
 
 
 

В іншому своєму пості Захаров заявив: "Звертаюся до всякої бендерівської сволоти: згортайте свою діяльність у РФ. Свобода краща за неволю. Особливо стосується організації "Українці Москви".

28 жовтня в Бібліотеці української літератури в Москві провели обшук, також пройшов обшук удома в директора бібліотеки Наталі Шаріної, а саму її затримали за звинуваченням у розпалюванню національної ненависті.

За версією слідства, у 2011-2015 роках Шаріна незаконно поширювала серед відвідувачів бібліотеки книжкові видання Дмитра Корчинського, визнані російським судом екстремістськими матеріалами й забороненими до використання в Росії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування