Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ГПУ і Наливайченка різні погляди на "слід РФ" у розстрілах Майдану

Четвер, 29 жовтня 2015, 13:34

Матеріали, що стосуються розслідування розстрілів активістів Майдану взимку 2014 року, не є прямими доказами причетності російських спецслужб до цих подій.

Про це заявив начальник управління спецрозслідувань Головного слідчого управління ГПУ Сергій Горбатюк журналістам у четвер у Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

У ГПУ вважають, що заяви екс-глави СБУ Валентина Наливайченка є лише його власною версією,

"Прямі докази причетності (російських спецслужб) до розстрілів ми не отримали. Тобто, підтвердивши перелік документів, які надавалися слідству раніше, в тому числі з його (Наливайченка) підписом, свідок Наливайченко підтвердив, що саме ті документи, які дозволять йому висувати версію про те, що ці особи могли бути причетні", - сказав Горбатюк.

Він зазначив, що за останній рік доказова база у розслідуванні вбивств на Майдані збільшилася і є дані, які дозволяють говорити про певний вплив на ці події представників РФ.

"Але, знову-таки, детальна робота дозволить нам дати відповіді на те, наскільки цей вплив призводило безпосередньо до скоєння злочинів", - підкреслив він.

Представник ГПУ нагадав, що за результатами розслідувана була встановлена ​​причетність до вбивств протестувальників роти спеціального призначення "Беркут", але тепер необхідно оцінити, хто, з якими мотивами і за чиїмись вказівками давав наказ на здійснення розстрілів.

В рамках цього перевіряється, яким чином певні сили могли сприяти дачі відповідних вказівок вищого керівництва України, додав Горбатюк.

Наливайченко у свою чергу в четвер заявив, що в матеріалах кримінальних справ Генпрокуратури по розстрілів активістів на Майдані є інформація про можливу причетність російських спецслужб і високопоставлених посадових осіб РФ до цих подій.

Він також заявив, що "слідство цю версію буде вивчати і що матеріали є у справі", але зазначив, що не може повідомити деталей, оскільки це є таємницею слідства.

Екс-глава СБУ також повідомив, що підтвердив озвучену ним раніше інформацію про приїзд трьох генералів Збройних сил РФ в Україні в грудні 2013 року, в січні і лютому 2014 років. "Ці офіційні документи всі є в справі і в Генеральній прокуратурі", - розповів Наливайченко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування