Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ООН: На Донбасі залишається складна ситуація

Четвер, 29 жовтня 2015, 16:34

По гуманітарній лінії на Донбасі залишається складна ситуація, незважаючи на затишшя.

Про це заявив керівник регіонального офісу ООН з координації гуманітарних питань на Кавказі, в Центральній Азії і в Україні Марсель Вассен, передає Интерфакс.

Представник ООН в четвер взяв участь у нараді керівників навчальних закладів рятувальних служб країн ОДКБ, яка проходить в Москві на базі Академії державної протипожежної служби МНС Росії.

"Поки по гуманітарній лінії там досить складно ... Гуманітарна операція ще активно проводиться, потреби є у людей і з того, і з іншого боку. Кардинальних змін поки немає, оскільки, коли люди переміщені (з постійного місця проживання - ред.), вони втрачають практично всі. Поки не знаходять роботу, не створять своє життя знову - їм все одно потрібна допомога", - сказав він, відповідаючи на запитання журналіста, чи покращилася обстановка в зв'язку з оголошенням перемир'я і зниженням інтенсивності обстрілів.

Він зазначив, що гуманітарна місія ООН прагне надавати допомогу постраждалому населенню незалежно від місцезнаходження і політичних поглядів в цьому конфлікті.

"Ми зобов'язані бути нейтральними в подібних обставинах, це наш основний принцип, виходити тільки з потреби людей ... Нам не важливо, де людина перебуває, на який з конфліктуючих сторін. Ми допомагатимемо і тим, хто залишився в "ДНР" і "ЛНР", також і тим, хто покинув свої будинки", - заявив Вассен.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...