Українська прокуратура відкрила справу щодо Берлусконі

Четвер, 29 жовтня 2015, 19:32

Проти колишнього прем'єра Італії Сільвіо Берлусконі в Україні відкрили кримінальне провадження за відвідування окупованого Росією Криму.

Про це на прес-конференції повідомив заступник голови комітету Верховної Ради з питань прав людини Георгій Логвинський, пише УНІАН.

Він нагадав про те, що раніше Берлусконі "публічно прибув у Крим, не отримавши дозвіл української сторони". Депутат зазначив, що "стосовно Берлусконі відкрито кримінальне провадження на території України".

Логвінський також нагадав про незаконне відвідування Криму делегацією французьких депутатів і вручення їм українською стороною повідомлень про підозру у вчиненні кримінального злочину.

"На сьогоднішній день додатково у нас є інформація про делегації – одна з них була з Сербії, друга – це делегація Німеччини. Щодо них, в тому числі, нами направлено звернення в СБУ про відкриття кримінальних проваджень", - сказав депутат.

Фото: Крим.Реалії 

Як повідомлялося, 11 вересня екс-прем'єр Італії Сільвіо Берлусконі прилетів до анексованого Криму з "приватним візитом" і провів там зустріч з президентом РФ Володимиром Путіним.

Посольство Італії в Україні заявило, українська сторона розглядає візит Берлусконі до Криму як провокацію.

У МЗС стверджують, що "цей візит в окупований Крим є черговим спробам РФ за будь-яку ціну легітимізувати незаконну окупацію і проявом неповаги до державного суверенітету України".

СБУ заборонила Берлусконі в'їзд на територію України після його візиту до Криму.

Як відомо, Берлусконі вважає анексію Криму законною.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News