Обама: Дії Росії в Сирії – шлях до катастрофи

Субота, 3 жовтня 2015, 01:40

Російська військова кампанія в Сирії, яка не розрізняє помірної опозиції, що виступає проти диктатора Асада, та "Ісламської держави" веде до катастрофи, у якій зав'язне і сама Росія.

На цьому наголосив президент США Барак Обама під час прес-конференції в п'ятницю, передає Укрінформ.

"Це шлях до катастрофи", - охарактеризував Обама дії РФ у Сирії, додавши, що удари РФ по групам помірної опозиції лише сприятимуть залученню іноземних бойовиків у конфлікт та втягнуть росіян "у болото".

При цьому Обама підкреслив, що Москва прагне надати пряму підтримку диктаторському режиму Башара Асада в Сирії. "Те, що було достатньо ясно, що він (Путін – ред.) не бачить різниці між ІДІЛ і поміркованою опозицією, яка хоче, щоб Асад пішов",- сказав глава Білого дому.

Причина, чому Асад все ще залишається при владі – в тому, що Росія та Іран підтримали його в цьому процесі. "Вони підтримують його режим, який не сприймає переважна більшість населення", - наголосив президент США.

Він підкреслив, що Сполучені Штати і союзники "не готові співпрацювати з російською військовою кампанією, якщо їхня мета – знищити всіх, хто не згоден з Асадом".

Обама зазначив, що Росія, Іран і Асад ведуть бій з переважною більшістю сирійського народу. "Наша ж битва – з Ісламською Державою, це розв'язання конфлікту разом із міжнародною спільнотою в такий спосіб, що може припинити кровопролиття та кризу біженців" , - наголосив глава Сполучених Штатів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...