Бойовики "ДНР" заявили, що відведуть озброєння пізніше і висунули вимогу

Субота, 3 жовтня 2015, 15:02

Один з лідерів бойовиків "ДНР" Едуард Басурін заявив, що відведення озброєнь в "ДНР" від лінії розмежування почнеться після 18 жовтня за умови дотримання перемир'я.

Як повідомляє онлайн-ресурс бойовиків "ДАН", про це Басурін заявив 3 жовтня, хоча раніше заявляв, що відведення озброєнь почнеться слідом за "ЛНР" - з ранку суботи.

"Це буде після 18 числа, за умови що буде тихо", - заявив 3 жовтня Басурін.

За його словами, момент для початку відводу техніки повинна визначити місія ОБСЄ, яка верифікує виконання домовленості, досягнутої у Мінську 29 вересня. 

"Час має встановити ОБСЄ, яка є гарантом, вона каже, є мир або миру немає, після цієї заяви і 48 годин починається цей процес", - зазначив він.

Як відомо, 29 вересня у Мінську тристороння контактна група підписала угоду про відвід озброєнь калібром менше 100 мм. 30 вересня "глави" "ДНР" і "ЛНР" Олександр Захарченко та Ігор Плотницкий підписали дану угоду.

Згідно з домовленістю, у першу чергу відводяться танки, на це відведено 15 днів. Потім - артилерійські знаряддя калібром менше 100 мм і міномети, термін - 24 доби. Відстань відводу -15 км з кожного боку лінії зіткнення. Порядок відводу: у першу чергу - частина лінії зіткнення в "ЛНР", у т.ч. Луганськ (сектор "Північ"); потім решта фронту, у т.ч. "ДНР" (сектор "Південь"). Тривалість усього процесу - 41 доба. 

Відведення озброєнь мало розпочатися після двох діб "тиші" - 3 жовтня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування