Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У п'ятницю ТВК повинні встановити переможців-мерів

П'ятниця, 30 жовтня 2015, 12:49

Міські територіальні виборчі комісії зобов'язані до 30 жовтня включно встановити підсумки голосування на виборах мерів, що відбулися 25 жовтня.

Відповідні терміни визначені в законі "Про місцеві вибори" передають Українські новини.

Відповідно до закону не пізніше, ніж на п'ятий день з дня голосування комісії повинні прийняти рішення про визнання мера обраним чи проведення другого туру виборів.

Також до 30 жовтня включно повинні бути визнані обраними депутати в одномандатних округах (сільські, селищні ради) та голови сіл, селищ.

Таким чином, якщо за результатами виборів мерів у містах з кількістю виборців понад 90 тис. жоден з кандидатів не отримав більше 50% голосів, то тервиборчкоми повинні будуть оголосити про проведення повторного голосування, коли виборці будуть вибирати між двома кандидатами, котрі отримали в першому турі найбільшу кількість голосів.

Другий тур виборів мерів пройде 15 листопада.

За підсумками виборів Будуть обрані мери міст 358.

У свою чергу підсумки виборів депутатів обласних, районних, міських, районних у місті рад повинні бути встановлені в багатомандатних округах до 4 листопада включно.

Місцеві вибори не проходили 25 жовтня у включеному Росією Криму, в 271 розташованому на окупованих територіях Донбасу раді (125 в Донецькій області та 146 - Луганській) і в 122 радах на підконтрольній частині Донбасу (91 у Донецькій і 31 - Луганської області), а також в районних у Києві радах (місцеві вибори в ці ради призначені на 27 березня 2016 року).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування