Охендовський закликав припинити тиск на членів ЦВК

П'ятниця, 30 жовтня 2015, 13:58

Голова ЦВК Михайло Охендовський підтвердив голодування члена ЦВК Жанни Усенко-Чорної і закликав припинити тиск на членів ЦВК.

Про це він сказав на брифінгу в п'ятницю в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Будь ласка, припиніть безпрецедентний тиск на членів Центральної виборчої комісії. Кримінальним кодексом України передбачено досить сувору відповідальність", - сказав Охендовський.

Він розраховує, що правоохоронні органи нададуть належну оцінку кожному факту тиску на членів Центрвиборчкому.

"Ми сподіваємося, що правоохоронні органи зможуть дати належну оцінку кожному факту тиску на окремих членів Центральної виборчої комісії", - сказав глава ЦВК.

Він також підтвердив, що має інформацію про голодування заступника голови ЦВК Жанни Усенко-Чорної.

"Я не зміг поговорити з нею особисто, телефоном - вона перебуває в лікарні на процедурах, але від дуже близької людини я отримав підтвердження про голодування. Це саме і є свідченням одного з проявів того тиску, якого зазнають члени ЦВК, дотримуючись законної позиції при голосуванні за ті чи інші варіанти рішень", - зазначив Охендовський.

Як відомо, заступник голови Центральної виборчої комісії Усенко-Чорна повідомила у п'ятницю "Українській правді", що оголосила голодування через безпрецедентний тиск і закликала парламент припинити повноваження чинного складу ЦВК.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування