Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Криму в школах заборонили Хеллоуїн, а в Росії пройдуть православні рейди

Субота, 31 жовтня 2015, 01:29

Окупаційна кримська влада заборонила школам відзначати Хеллоуін, а в російських Краснодарі, Ростові-на-Дону і Сочі пройдуть православні рейди по клубах і розважальних майданчиках міст.

Як повідомляє російська служба BBC, Сергій Аксьонов назвав це свято "огидним маски-шоу", яке "суперечить духовним і культурним традиціям народів Росії".

Незабаром після заяви Аксьонова кримське міністерство освіти заборонило школам відзначати Хеллоуін.

"Костюми повсталих з могил мерців, маски й образи зла, кондитерські вироби у вигляді кісток, черепів тощо суперечать формуванню і закріпленню у змісті освіти таких цінностей, як патріотизм, духовність, моральність, повагу до історії й культури народів Криму і Російської Федерації" , - говорилося в повідомленні.

Аксьонов пояснив популярність Хеллоуїна змовою.

"В останні десятиліття це свято поширилося далеко за межі англомовних країн не випадково. З одного боку, це, безумовно, комерційний проект, а з іншого - засіб культурної колонізації, - сказав Аксьонов. - Думаю, це варто пам'ятати як тим, хто збирається "відсвяткувати", так і тим, хто заробляє на цьому гроші ".

Також повідомляється, що в Росії в декількох містах пройдуть православні рейди в ніч Хеллоуїна.

Як розповів керівник міжрегіонального "Православного союзу" Роман Плюта, активісти перевірять клуби, в яких пройде Хеллоуїн, а також проведуть рейди на вулицях міст.

Вони, за інформацією агентства, будуть робити зауваження "порушникам суспільної моралі". Якщо до учасників патруля не прислухаються, вони звернуться в поліцію або прокуратуру.

"Заборонити цей активно нав'язувана карнавал кошмарів бажаючим в ньому брати участь, сьогодні, я думаю, неможливо. А от провести його коректно, без образи традиційних віросповідань, без зубодробильних зомбі-кошмарів прямо на вулицях наших міст - я впевнений, можливо ", - сказав Плюта.

Раніше в Москві православні активісти збирали підписи за обмеження публічного святкування Хеллоуїна, а також заборони його атрибутики в школах.

Хеллоуїн святкується 31 жовтня, в переддень Дня всіх святих.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...