РФ продовжує постачати зброю та персонал на Донбас – НАТО

Субота, 31 жовтня 2015, 06:22

Головнокомандувач об’єднаних збройних сил НАТО в Європі Філіп Брідлав заявляє, що Росія й надалі постачає на Донбас зброю та персонал.

Про це заявив Брідлав у п’ятницю, 30 жовтня, під час прес-конференції у Пентагоні, передає Радіо Свобода.

"Ми не бачимо відведення Росією військ з України. Командування і управління, повітряна оборона, артилерійська підтримка, персонал, постачання – все це досі йде на Донбас з Росії", – зазначив він.

"Я занепокоєний, що наразі увага до подій в Україні дещо зменшилася через те, що відбувається у Сирії. Це техніка, яка уже була використана кілька разів. Вторгнення у Крим… Далі увага до цього спадає через вторгнення на Донбас. Тепер увага і до цього спадає через те, що відбувається у Сирії. Ми маємо зосередитися на тому, що це сплановано Росією і ми маємо думати цілісно про відповідь Москві", – наголосив Філіп Брідлав.

Раніше генерал Брідлав заявив, що Росія направила до Сирії набагато більше сучасної зброї, ніж необхідно для боротьби з "Ісламською державою" (ІДІЛ).

Генерал зазначив, що поставлене озброєння включало зенітно-ракетні комплекси "Тор" (за класифікацією НАТО - SA15) і "Панцир-С1" (SA-22 Greyhound).

"Я не бачив у бойовиків ІДІЛ ніяких літаків, для захисту від яких потрібні SA15 або SA22," - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування