МНС: У Сватовому вранці ще лунали вибухи

Субота, 31 жовтня 2015, 10:45

Станом на 8:00 у Сватовому (Луганська обл.) повністю відновлено водопостачання та на 90% електрозабезпечення.

Про це повідомили у прес-службі МНС. 

"Продовжується ліквідація осередків пожежі на території складу трьома пожежними танками (ГПМ-54). В готовності до виконання завдань пожежний потяг від Укрзалізниці (знаходиться на станції Сватово).  Зафіксовано три поодинокі вибухи боєприпасів о 5 год. 15 хв., 6 год.30 хв. Та 8 год. 20 хв. відповідно", - зазначили у відомстві. 

Піротехнічними групами ДержНС о 7:00 розпочато обстеження секторів № 4, 5, 7, 8, 10, 11, 12, 15.

Аварійно рятувальним загоном спеціального призначення ГУ ДержНС у Луганській області розгорнуто три польові кухні та 3 намети для організації обігріву та життєзабезпечення місцевого населення та особового складу.

Оперативним штабом було отримано 114 заявок щодо виявлення вибухонебезпечних предметів з яких 51 відпрацьована.

Комунальними службами  продовжується комісійне обстеження подвірїв та орієнтовну оцінку нанесених збитків.

Для відновлення електропостачання залучалось 3 бригади у складі 10 чоловік та 3 одиниці техніки, для відновлення газопостачання залучалось 10 бригад у складі 30 осіб та 2 одиниці техніки.

Військові оприлднили відео про наслідки пожежі у Сватовому. 

Як повідомив речник АТО на Луганщині Руслан Ткачук, станом на 9-00 у Сватовому продовжує роботу оперативний штаб з представників МО України, правоохоронних органів, ДСНС, органів державної влади та місцевого самоврядування.

"Кількість жертв у результаті надзвичайної події не змінилась: цивільних – 1 загиблий, 2 поранених, військовослужбовців – 1 загиблий, 6 поранених. Протягом минулої ночі зафіксовано 6 вибухів (3 – малих та 3 – великих). Останній стався о 8-30 ранку. За оцінками експертів здетонував снаряд калібром 122 мм.", -йдеться у повідомленні.

Територія арсеналу вкрита шаром попелу понад 3 м, що ускладнює роботу з зачистки — видаленню вибухонебезпечних предметів. Попіл тліє, тому пожежа локалізована, але до кінця не ліквідована.

Триває робота з ліквідації наслідків пожежі за допомогою спеціалізованої броньованої військової техніки з метою убезпечення особового складу від осколків.

Наразі зроблено оцінку 40% будівель. Встановлено, що 118 об'єктів житлового фонду потребують заміни шиферу,  169 – потрібно засклити. У Сватовому пошкоджено школу мистецтв, будівлю пенсійного фонду, будівлю міської ради, гімназію, одну загальноосвітню школу, центр розвитку дитини, школу-інтернат.  

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування