Адвокат Корбана: Ми заявляємо про те, що людину викрадено. СБУ: Нісенітниця

Субота, 31 жовтня 2015, 14:01

Кандидата у мери Києва, лідера партії "Укроп" Геннадія Корбан було викрадено, а не затримано під час спецоперації, яку 31 жовтня проводить ГПУ та СБУ.

Про це на конференції у Дніпропетровську заявив адвокат Корбана Ігор Головко. 

"Говорячи про процедуру (затримання) - ми говоримо про те, що людину викрадено. Процедура слідчих дій у кримінальному провадження має бути такою, що людина має право знати, у чому її підозрюють, звинувачують, за що її затримують, має право повідомити родичам,  невідкладно скористатися послугами адвоката", - заявив Головко. 

"Це - обов'язок правоохоронних органів (забезпечити ці пункти). Ми говоримо, що Корбана викрадено - бо ми не знаємо, що відбулося, які слідчі дії проводяться з ним, хто ухвалив рішення про його затримання. Чи це - не затримання", - додав адвокат. 

"Ми не знаємо, рішення якого суду, за яким конкретно фактом було використано, - якщо  воно було використано - правоохоронцями, щоб провести слідчі дії", - зазначив Головко. 

Він додав,  що надати будь-яку правову допомогу Корбану наразі його захист не має можливості та про те, що під час затримання було порушено права підзахисного. 

У свою чергу адвокат Корбана В'ячелав Кудінов додав: "Ніхто не знає, де він. Людини немає".

"Є якась інформація, що його неначе везуть в Чернігів. Обшуки, які зараз в Дніпропетровську відбуваються, санкціоновані суддею з Чернігова, але це - непідтверджені дані".

У свою чергу речниця СБУ Олена Гітлянська заявила: "Хочу ще раз наголосити - ніхто Корбана не викрадав".

"Він офіційно затриманий правоохоронними органами в рамках розслідування кримінального провадження, зареєстрованого за ознаками правопорушень, передбачених ч.1 ст. 255, ч.5 ст.191, ст. 349 КК України. Після проведення необхідних слідчих дій, в установленому законом порядку, буде вирішене питання щодо пред'явлення йому звинувачення та обрання запобіжного заходу", - зазначила Гітлянська.

Як відомо, кандидат в мери Дніпропетровська Борис Філатов заявив, що кандидат у мери Києва, член партії "Укроп" і найближчий соратник олігарха Ігоря Коломойського Геннадій Корбан затриманий СБУ.

"У членів партії масові обшуки. По офісам, партнерам. Корбана затримало СБУ і відвезли в невідомому напрямку", - повідомив Філатов.

У ГПУ заявили, що 31 жовтня проводять спільну з СБУширокомасштабну спецоперацію із затримання членів організованого злочинного угрупування. 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування