Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ: Силовики вилучили понад $1,3 млн під час спецоперації

Субота, 31 жовтня 2015, 21:11

В рамках операції з ліквідації діяльності організованого злочинного угруповання під час обшуків вилучено понад 1,3 млн доларів в офісах та приватних приміщеннях, а також 40 млн грн - у благодійному фонді.

Про це 31 жовтня повідомила речниця СБУ Олена Гітлянська.

"Ми встигли вилучити понад 1,3 млн доларів в офісах та приватних приміщеннях, де проводилися обшуки. Також ми вилучили понад 40 млн грн, які формально мали бути у благодійному фонді, який фінансував АТО", - зазначила вона. 

Також Гітлянская повідомила, що під час обшуків було вилучено понад 210 печаток різних підприємств, і "навіть була одна печатка Дніпропетровської ОДА".

"Кошти переводилися через один відомий банк ... і зникали у невідомому напрямку ... Але завдяки оперативним діям ми встановили, що на ці кошти купувалися дорогі автомобілі, інші засоби для збагачення цих людей", - вказала речниця СБУ.

За словами Гітлянської, підприємства, які обслуговували ОЗУ, "не повернули до держбюджету понад 30 млрд грн валютної виручки".

"І це тільки перші результати нашої операції", - додала Гітлянська. 

Вона підкреслила, що особи, які можуть бути причетні до організованого злочинного угрупування, активно знищують докази своєї злочинної діяльності, у зв'язку цим правоохоронці "працюють оперативно".

"Думаю, їм (підозрюваним) не вдалося багато чого знищити, і у нас є грунтовна доказова база", - додала Гітлянська.

Також Гітлянська повідомила, що наразі процесуальні дії проводяться стосовно двох осіб, які можуть бути причетні до ОЗУ. Вона уточнила, що за результатами слідства таких осіб може бути більше.

У свою чергу помічник Генпрокурора Владислав Куценко додав, що ці двоє осіб "можуть бути причетні безпосередньо до організації ОЗУ".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...