Голова Фонду держмайна виявився сусідом Богатирьова на скандальних землях

Середа, 7 жовтня 2015, 16:19

Голова Фонду держмайна Ігор Білоус володіє ділянкою і будинком на 570 кв.м. на острові в селі Плюти під Києвом.

Про це свідчить витяг з Реєстру майнових прав, пишуть "Наші Гроші".

Білоус має 0,13 га, придбані у жовтні 2012 року.

Держакт на землю видано у 2007 році Обухівським райвідділом земельних ресурсів. Інформацію про право власності на земельну ділянку внесли у держреєстр 23 січня цього року, коли Ігор Білоус був на посаді керівника Державної фіскальної служби.

У травні Ігор Білоус очолив Фонд держмайна. 11 червня датується свідоцтво про право власності Білоуса на будинок в Плютах площею 570 кв.м. (житлова площа – 265 кв.м.).

Білоус живе поруч із сином Богатирьової. Фото: Наші гроші. Для збільшення натисніть на фото 

У декларації Білоуса за 2014 рік зазначено земельну ділянку 0,13 га та будинок на 470 кв.м. Після призначенням Білоуса керівником Фонду держмайна журналісти відвідали цей будинок і з’ясували, що тоді він там не жив, бо там завершувались будівельні роботи.

До переходу на держслужбу головою податкової у березні 2014 року Ігор Білоус працював в інвестиційних компаніях "Ренесанс-Україна", UBS та SARSCapital.

На цьому острові в Плютах знаходиться котеджне містечко закритого типу. Вартість ділянок в ньому складає $18 тис за сотку.

Тут має маєток Ігор Богатирьов, сина екс-міністра охорони здоров’я Раїси Богатирьової. За часів Віктора Януковича він працював першим заступником директора "Укренерго", а його фірма ТОВ "Завод енергетичного машинобудування" за два роки виграла тендери в енергетичній галузі на 514 млн грн.

 Для збільшення натисніть на фото 

Цього тижня правоохоронці проводили обшуки в "Укренерго" по фактам розбазарювання державних коштів саме на тендерах часів Януковича-Богатирьова.

Ту частину острова, де знаходяться володіння Богатирьова, прокуратура намагалася відсудити як такі, що належать до земель водного фонду. Проте Ігор Богатирьов у лютому цього року справу виграв.

У травні 2015 р. суд за наполяганнями прокуратури заарештував деякі земельні ділянки на острові, крім тих 0,46 га, власником яких є Богатирьов, бо прокуратура про їх арешт не позивалась. Ці землі, як і ділянка Білоуса, виділялися у 2007 році.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News