У Харкові відмовилися реєструвати кандидатів від "Опоблоку" до облради

П'ятниця, 9 жовтня 2015, 02:12

Харківська обласна виборча комісія повторно відмовила в реєстрації кандидатів від "Опозиційного блоку" на виборах до облради.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Обласна територіальна комісія щойно продублювала своє рішення відмовити в реєстрації кандидатів від" Опозиційного блоку "до Харківської обласної ради, привівши ті ж аргументи, які приводила в першому рішенні, доповнивши його лише незначними уточненнями", - сказав юрист "Опозиційного блоку" Артур Мартін .

Він також уточнив, що рішення облвиборчкому було прийнято одноголосно.

За словами Мартіна, "Опозиційний блок" вважає відмову в реєстрації незаконним і має намір домагатися розпуску Харківського облвиборчкому.

"Ми будемо клопотати перед Центральною виборчою комісією про те, що територіальна виборча комісія, яка не виконує постанови Центральної виборчої комісії та вимоги закону, грубо порушує законодавство про місцеві вибори та підлягає розпуску", - сказав Мартін.

Як повідомлялося, 3 серпня Головне теруправління юстиції в Харківській області відмовило у реєстрації регіональної організації партії "Опозиційний блок".

Харківська обласна організація "Опозиційного блоку" була зареєстрована 30 вересня, в останній день подачі документів для реєстрації кандидатів у територіальну виборчу комісію.

1 жовтня Харківський облвиборчком відмовив у реєстрації кандидатів у депутати облради від "Опозиційного блоку". Своє рішення облвиборчком мотивував тим, що документи були внесені поза законним терміном, був порушений порядок висування кандидатів, документи не відповідали вимогам законодавства і був відсутній документ про внесення грошової застави.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News